Foto: Bildbyrån.

EM-kvalet i fara för Quaison

Uppdaterad
Publicerad

Robin Quaison blev stor EM-kvalhjälte under mars månad när Sverige spelade mot Rumänien och Norge. Dock är Quaison, enligt Sportbladet, skadad och riskerar att missa landslagsspel i juni.

– Jag fick en smäll på foten för några veckor sedan. Jag trodde det skulle bli bättre men på sista träningen innan derbyt mot Frankfurt fick jag riktigt ont och efter isbadet kunde jag inte röra foten, säger han till Sportbladet.

Han storspelade mot Rumänien och Norge. Då var allt frid och fröjd.

Men nu är det inte lika positiva toner för Robin Quaison. Den 25-årige landslagsspelaren har en skada i foten och riskerar att missa EM-kvalmatcherna i juni.

– Det känns som att varje gång det är landslagssamling så blir jag skadad innan, säger Quaison till Sportbladet.

Svensken ska ha fått en smäll på foten för någon vecka sedan.

– Jag trodde det skulle bli bättre men på sista träningen innan derbyt mot Frankfurt fick jag riktigt ont och efter isbadet kunde jag inte röra foten, säger han.

Besked dröjer

Och frågan är när Mainz-spelaren kommer att ge ett besked till förbundskapten Janne Andersson. Spelar han eller inte?

– Jag tänker inte på det ännu. Det bästa hade varit om jag hade kunnat ge besked dagen innan match men jag förstår att Janne inte tycker det, säger han.

Även Andreas Granqvist har meddelat att han kan missa EM-kvalet i juni på grund av en magskada. Sverige ställs mot Malta den sjunde juni och Spanien den tionde juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.