Foto: TT Nyhetsbyrån

Emil Forsberg skadad – avstår landskamperna

Uppdaterad
Publicerad

Mittfältsstjärnan Emil Forsberg är skadad och tvingas lämna återbud till de kommande landskamperna mot Österrike och Turkiet.

Emil Forsberg, som spelade en Bundesligamatch med Leipzig mot Düsseldorf på söndagen, har problem med en överansträngd ljumske och i samråd med landslagsledningen har man nu beslutat att Forsberg lämnar samlingen och avstår den kommande veckans matcher.

– Han anlände här från Tyskland och har problem med en ljumske och det medicinska teamet och förbundskaptenen har i samråd kommit fram till att han ska avstå matcherna. Han var bara här och vände, säger landslagets pressansvarige Staffan Stjernholm till SVT Sport.

Landslaget samlades under dagen inför landskampen mot Österrike i Wien på torsdag och Nations League-matchen mot Turkiet på Friends i Solna på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet