Emil Forsberg under Europa League-kvalmatchen mot Häcken i början av augusti. Foto: Bildbyrån

Forsberg stannar i Leipzig: ”Vill inte lämna”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg har ryktats bort från RB Leipzig.

Nu meddelar hans agent Hasan Cetinkaya att svensken stannar i Bundesliga-klubben.

– Han vill inte lämna Leipzig den här sommaren, säger Cetinkaya till tyska Bild.

Den svenske landslagsstjärnan har länge omgärdats av flyttrykten. Forsberg har bland annat kopplats samman med Roma, Liverpool och Arsenal.

Men nu meddelar alltså 26-åringens agent Hasan Cetinkaya att ”Foppa” stannar i Leipzig.

Detta efter att agenten haft ett möte med klubben i onsdags för att diskutera mittfältarens framtid.

– Ja, jag kan bekräfta att vi hade ett möte. Vi pratade om Emils framtid. Emil har kontrakt här till och med 2022 och han vill inte lämna Leipzig den här sommaren, säger Cetinkaya till tyska Bild enligt Sportbladet.

En avgörande faktor sägs vara Forsbergs starka band till tränaren Ralf Rangnick.

 Ralf är en av de bästa tränarna i hela världen och Emil litar på honom som ingen annan. Där är ett väldigt speciellt band mellan de två. Jag är ganska säker på att han kommer ta Emil tillbaka till toppform, och Emil kommer betala tillbaka förtroendet med starka insatser, säger Cetinkaya och fortsätter:

– Stora klubbar var och är konkret intresserade av Emil, men han kommer att stanna i Leipzig och göra sitt bästa för att det ska bli ännu en bra säsong.

Emil Forsberg noterades för två mål och lika många assist på 21 matcher i Bundesliga förra säsongen. Säsongen 2016-2017 noterades han för imponerande åtta mål och 19 assist på 30 matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.