Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Holm: Folk kom fram och frågade om jag känner Glenn Strömberg

Emil Holm: Folk kom fram och frågade om jag känner Glenn Strömberg

Uppdaterad
Publicerad

Glenn Strömberg är en ikon i Atalanta.

Det märkte landslagsbacken Emil Holm av direkt.

– Folk kom fram och frågade om jag känner Strömberg, säger 23-åringen.

Dagen före övergångsfönstret stängde blev högerbacken Emil Holm klar för Serie A-klubben Atalanta, som lånar honom med köpoption från Spezia som åkte ner till Serie B i våras.

Holm har gjort ett inhopp i sin nya klubb, där en annan göteborgare – tidigare landslagsspelaren och förre SVT-experten Glenn Strömberg – har satt ett starkt avtryck efter åtta säsonger som spelare i klubben.

Herrlandslaget i fotboll

– Så fort jag kom och allting blev klart och jag kom till anläggningen så kom folk fram och frågade om jag känner Glenn Strömberg, han är väldigt, väldigt stor där nere fortfarande, säger Emil Holm till SVT Sport och fortsätter.

– Det är ett bra steg för mig i karriären, jag är fortfarande ung. Man har sett många spelare gå genom Atalantas lag och sedan ta nästa steg. Jag ville komma till en klubb som tror på mig. Förhoppningsvis får jag spela mycket.

”De matcherna är roligast”

Emil Holm, med förflutet i Blåvitt, blev uttagen till årets första EM-kvalsamling i mars – men tvingades lämna återbud på grund av en skada. Han var sedan fortsatt borta från spel men i våras opererade han ljumsken. Nu är han tillbaka och ska försöka ta en startplats i ödesmatcherna mot Estland och Österrike.

– Det är de matcherna som är roligast. Det är därför vi spelar fotboll, det ska gälla någonting.

Sverige möter Estland på bortaplan den nionde september och Österrike på Friends den tolfte september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet