Emilia Larsson. Foto: TT

Emilia Larsson klar för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård fortsätter att värva från Hammarby.

De regerande mästarna har nu gjort klart med Emilia Larsson.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till en förening som FC Rosengård, säger Larsson till klubbens hemsida.

I december flyttade Emma Jansson från Hammarby till Rosengård. Nu har de regerande mästarna gjort klart med en till värvning från Stockholmsklubben. 24-åriga mittfältaren Emilia Larsson har skrivit på ett treårsavtal med Rosengård.

– Emilia är en spelare vi följt under lång tid som har många spännande kvaliteter. Hon har en stor arbetskapacitet och kan slå sin motspelare i både offensiven och defensiven. Emilia kommer tillföra speed och teknisk skicklighet, och det ska bli väldigt spännande att se hur hon sätter sin prägel på vår trupp, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till klubbens hemsida.

49 mål på 109 matcher

Larsson gjorde 49 mål på 109 matcher i den grönvita tröjan.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till en förening som FC Rosengård. Det har varit väldigt fina år i Hammarby, som utvecklat mig som både människa och spelare, men nu känns det rätt att bli en del av FC Rosengårds fortsatta satsning att vara Sveriges bästa lag och tävla mot de bästa lagen i Europa, säger hon.

KLIPP: Larssons drömmål mot Brommapojkarna (21 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.