United slog ut Robin Olsens Everton i ligacupen. Foto: Bildbyrån/TT.

Favoritsegrar i ligacupen – två sena mål sänkte Olsens Everton

Det blev favoritsegrar i de två sista kvartsfinalerna i engelska ligacupen.

Manchester United slog ut Robin Olsens Everton efter två sena mål.

Även Tottenham gick till semifinal efter en 3-1-seger över Championshiplaget Stoke.

Manchester United inledde matchen starkt och pressade tillbaka Everton och Robin Olsen var illla ute några gånger. Inte minst när han försökte dribbla men tappade kontrollen av bollen. Bästa chansen hade Edinson Cavani som fick fritt skottläge från nära håll men med lite för dålig vinkel.

Everton kämpade sig in i matchen och närmast i den första halvleken var Gylfi Sigurdsson som slog en frispark som Dean Henderson fick anstränga sig för att rädda.

Första målchansen i den andra halvleken fick Uniteds Cavani som missade ett bra läge från nära håll.

Dominerade

Manchester United var det bättre laget och dominerade under större delen av matchen. Everton var inte ofarligt men vid flera tillfällen så sumpade man bra chanser på grund av dåliga sistapassningar.

I den 88:e minuten fick till slut Robin Olsen kröka rygg då Cavani bröt in och drog på en stenhård vänster till höger om honom. Och i allra sista minuten, den 96:e, utökade Anthony Martial till 2-0 då Everton satsade allt på en kvittering.

Tottenham fick oväntat svårt mot den skadedrabbade sjuan i Championship, Stoke. Trots ett massivt spel- och chansövertag och ett ledningsmål redan efter 22 minuter av Gareth Bale, så lyckades man inte döda matchen.

Det blev i stället Stoke som gjorde nästa mål i den 53:e minuten då Jordan Thompson mötte en fin passning från Jacob Brown i en snabb spelvänding. Stokes första avslut i matchen.

Semifinalerna lottade

Efter Stokes kvittering fick hemmalaget lite mer att säga till om. Det var dock Spurs som förde spelet och i den 70:e minuten sköt Ben Davies ett rappt skott stolpe in förbi en chanslös Andy Lonergan.

2-1 blev dödsstöten för Stoke. Elva minuter senare dunkade Harry Kane in 3-1 för Tottenham. Då hade laget hunnit med att få ett mål av Heung-Min Son tvivelaktigt bortdömt för offside.

Semifinalerna lottades direkt efter kvällens matcher – se faktaruta nedan.

KLIPP: Här slår Messi Pelés målrekord