Engelska stjärnan i tårar efter knäskadan mot Danmark

England plockade en trepoängare mot Danmark och är så gott som klart för åttondelsfinal.

Men 1–0-segern blev dyrköpt – den engelska stjärnan Keira Walsh skadade sitt knä och grät när hon blev utburen på bår.

– Om du inte kan gå av planen själv är det seriöst, säger Englands förbundskapten Sarina Wiegman till BBC.

Den första halvleken vill nog det danska landslaget helst bara glömma. De fick knappt låna bollen under 45 minuter och tvingades se på när Lauren James snyggt satte 1–0 till England redan i den sjätte minuten.

I den andra halvleken flyttade danskorna fram positionerna en aning och fick låna lite mer boll men det dröjde ända till den 87:e minuten innan de fick ett gyllene kvitteringsläge, Amalie Vangsgaards nick prickade dock stolpen och Danmark tvingades lämna matchen utan poäng.

Deras slutspelschanser är emellertid fortfarande goda efter premiärsegern mot Kina.

Det var dock inte bara glädje i det engelska lägret efter segern. Lagets mittfältsstjärna Keira Walsh skadade nämligen sitt knä i slutet av den första halvleken när hon försökte bryta en passning och det lutar åt att det är färdigspelat för henne i turneringen. Enligt The Guardian ska hon setts säga till det medicinska teamet att hennes knä är förstört.

Till BBC säger förbundskapten Sarina Wiegman att hon inte vet så mycket om skadan än.

– Jag har inte hört något än. Under matchen måste du fortsätta jobba. Nu är det dags att kolla hur hon mår och ta nästa steg, säger hon.

Walsh blev förra året historisk som den dyraste damspelaren någonsin. Barcelona köpte 26-åringen för en summa på 400 000 euro, motsvarande drygt 4,3 miljoner kronor, när hon lämnade Manchester City.

Sedan tidigare saknar England Leah Williamson, Beth Mead och Fran Kirby som alla missar VM på grund av knäskador.