Oavgjort mellan Argentina och Sydafrika – öppnar för Sverige

Argentina hämtade upp 0-2 till 2-2 på fem minuter mot Sydafrika, där reduceringen var en riktig pärla.

Nu kan Sverige säkra en plats i VM-åttondelsfinal redan i morgon.

Matchen mellan Sveriges gruppmotståndare Sydafrika och Argentina bjöd på stor dramatik.

Efter en halvtimmes spel kunde tidigare Djurgårdenspelaren Linda Motlhalo enkelt göra 1-0. Allt tack vare stjärnan Thembi Kgatlana, som assisterade fram till målet.

Damlandslaget i fotboll

Kgatlana kom med hög fart och såg ut att vara rejält offside, så pass mycket att de argentiska försvararna inte ens brydde sig om att springa i fatt.

Men efter en VAR-granskning kunde man se att hon trots allt var på rätt sida vid passningsögonblicket.

Blixtvändning av Argentina

Kgatlana gjorde själv 2-0 i andra halvlek – men Argentina lyckades komma tillbaka.

Sophia Braun stod för ett riktigt drömmål till 1-2 innan kvitteringen kom bara fem minuter senare.

– Jag är väldigt stolt över hur vi kom tillbaka. Vi kämpade och visade väldigt mycket hjärta, säger Braun i Fifa-intervjun.

Resultatet innebär att Sverige kan säkra avancemang redan i morgondagens andra gruppspelsmatch mot Italien.

Vinner Sverige mot Italien är man klart för åttondelsfinal.