Lucy Bronze. Foto: Bildbyrån

Engelska stjärnan: Vi är hungrigare än de andra semifinalisterna

Uppdaterad
Publicerad

Tre raka semifinaler – men ingen final. Därför tror Lucy Bronze att England är hungrigare än Sverige, USA och Nederländerna inför finalveckan i Lyon.

– Vi är det enda laget som inte nått en final. OS-, VM- och EM-final är vad de andra lagen har nyligen så vi har en fördel i vår hunger, säger stjärnan inför kvällens semi mot USA.

Brons i VM 2015, semifinal i EM 2017 – och nu är England återigen framme vid gränsen de inte lyckats passera. Men Lucy Bronze tror att det är annorlunda nu.

– Det är en rätt liknande talangpool och vi har samma driv. Men den här gången har vi också spelat mer ihop, säger hon och fortsätter:

– I den senaste turneringen hade vi mycket talang men vi hade inte slagit de bästa. Vi hade inte slagit Tyskland, inte slagit Frankrike på jag vet inte hur länge och heller inte besegrat USA. Tidigare visste vi inte om vi skulle kunna hantera de bästa – men den här gången vet vi att vi kan. 

”Deras topptrio är dödlig”

Snacket på förhand har handlat mycket om duellen mellan USA:s megastjärna Megan Rapinoe och Englands raket på högerkanten Lucy Bronze. Själv menar hon att hela anfallslinjen, med Rapinoe, Alex Morgan och Tobin Heath, är ett hot.

– Deras topptrio är dödlig. Men vi är redo för det. Vi har mött dem tidigare och hanterat det, säger hon.

Duckar SVT:s fråga om hotellbråket

En snackis inför matchen har varit att USA skickat delar av sin stab till Englands hotell, för att det är ett hotell de kan bo på vid en final. På SVT:s fråga om hur laget reagerade på att den amerikanska ledningen besökt Englands spelarhotell duckade backen Millie Bright.

– Som spelare har vi inte koll på det. Vi har fullt upp med träningar, återhämtning och annat. Men jag är säker på att situationen hanterades bra, säger hon. 

Båda semifinalerna spelas i Lyon, precis som finalen. Den första, USA mot England, har avspark kl 21 i kväll. 

VM

England logo

England

1 - 2

USA logo

USA

Groupama Stadium, Décines-Charpieu
Publik: 53512
Domare: Edina Batista

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.