England gruppsegrare efter seger mot Japan

England besegrade Japan med 2-0. Birminghams anfallare Ellen White blev stor hjälte med sina två mål.

England vann gruppfinalsavslutningen mot Japan i grupp D. Trots en pigg inledning av Japan var det England som tog ledningen genom Ellen White. White lurade offsidefällan och friställd med Yamashita rullade placerade in bollen i mål efter 15 minuter.

Dessförinnan hade Kumi Yokoyama skapat matchens bästa chans med en frispark efter åtta minuter, men Karen Bardsley gjorde en kanonräddning. England radade upp chanser, men Yokoyama har stod i vägen och 1-0 stod sig halvleken ut.

Japan tryckte på för en kvittering i den andra halvleken men istället punkterade White matchen i den 84:e minuten med sitt andra mål. Efter en djupledsboll av Karen Carney högg White i straffområdet och placerade in bollen vid den första stolpen.

Därmed vann England gruppen på maximala nio poäng.