Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl: ”Får visa scouter vad jag kan”

Publicerad

Klubblösa Hedvig Lindahl, 36, ser matchen mot USA som ett perfekt skyltfönster mot klubblagen.
– En chans att visa scouter och klubbar att jag hör hemma på den här nivån, säger den svenska förstamålvakten på dagens presskonferens.

Hedvig Lindahl hittills haft ett ganska lugnt mästerskap. I de två inledande matcherna har hon bara släppt en boll bakom sig, i 5-1-segern mot Thailand. Men i morgon i gruppfinalen mot USA lär den svenska målvaktsstjärnan få fullt upp.

– Jag är glad över att vi är vidare till slutspelet. Det var vårt första mål.

– Det var inte så mycket att göra match ett, lite mer att göra den andra matchen och det lär bli mycket i morgon mot USA.

Lindahl, som gör sitt sista mästerskap, är samtidigt klubblös sedan hennes kontrakt med engelska klubben Chelsea löpt ut. Och hon ser VM som ett perfekt skyltfönster till ett nytt kontrakt någon annanstans.

– Förhoppningsvis får jag visa scouter och klubbar vad jag kan och visa att jag kan spela på den här nivån, säger Lindahl.

Trots det hittills lugna mästerskapet försöker Lindahl att förbereda sig på samma sätt som alltid.

– Jag förbereder mig mycket. Jag scoutar lagen och kollar sedan deras individuella hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer