Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gerhardsson: ”USA måste ha världens tjockaste pärm” Foto: Bildbyrån

Gerhardsson: ”USA måste ha världens tjockaste pärm”

Publicerad

Gruppavslutning mot USA väntar för det svenska laget i morgon. Och det är en motståndare där framförallt de offensiva fasta situationerna sticker ut.
– De måste ha världens tjockaste pärm på fasta situationer, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Sverige avslutar gruppspelet mot USA i morgon. Det är två lag som hittills har tagit full pott, sex poäng, mot Chile och Thailand.

Mot Chile och Thailand pratades det en del om Sveriges offensiva hot på fasta situationer, men till gruppfinalen mot USA är det motståndarna som har sin fördel där.

 – Det är absolut en styrka och spetskvalitet de har. De har inte bara bra huvudspelare, utan även väldigt många varianter. De har mycket mod och skickliga spelare, säger Peter Gerhardsson på presskonferensen innan matchen.

– De måste ha världens tjockaste pärm på fasta situationer.

Just flexibiliteten i varianterna gör att det svenska laget förbereder sig lite annorlunda och ställer högre krav på de svenska spelarna i försvarsspelet.

– Det är svårt att förbereda sig, så det kräver en flexibilitet hos våra spelare. Vissa lag kan man läsa av lättare, men USA är skickliga och har många varianter, säger Peter Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer