Jodie Taylor firar sitt mål med Beth Mead medan Argentinas målvakt Vanina Correa fått kapitulera. Foto: TT.

England lyckades överlista argentinsk målvakt

Uppdaterad
Publicerad
England-Argentina är ett klassikermöte på herrsidan. Damlagen har en bit kvar och England är ännu för överlägset. Men en argentinsk målvakt och ett envist uppoffrande försvarsarbete gjorde att spänningen höll i sig i matchen som England vann med 1-0.

– Det jag beundrar med argentinsk fotboll är att de aldrig ger upp. De försöker skapa något ur ingenting för att försöka vinna, säger den engelske förbundskaptenen Phil Neville till Fifa.

Beth Mead drev upp bollen på vänsterkanten och spelade in i straffområdet där Jodie Taylor rusade fram och slog in 1-0 med en direkttouch på bollen efter en timmes spel. Det var lättade engelska spelare som kramade om varandra.

”Vi känner oss ledsna”

Argentinas målvakt Vanina Correa, 35, växte ut till en jätte och förutom flera fina räddningar klarade hon en straff från Nikita Parris i den första halvleken. Ruth Bravo hade bryskt tacklat Alex Greenwood och straffsparken var klar. Parris drog straffen hårt i höfthöjd i höger hörn men Correa hann dit och boxade bollen i stolpen och ut.

– Vi känner oss ledsna. Nu måste vi fokusera på nästa match, säger Correa vars Argentina möter Skottland på onsdag.

Efter 1-0 hade England chansen att utöka ledningen men Correa och hennes försvarskrigare höll rent. Argentina hade inga chanser att på allvar hota England och få med sig en poäng.

Över 20 000 följde matchen på Stade Oceane i Le Havre och skapade bra stämning. England är i och med segern klart för åttondelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer