Bukayo Saka (till vänster) och Jude Bellingham (till höger tillsammans med Jordan Henderson) låg bakom avgörande målen för England. Foto: Bildbyrån

Ungdomarna låg bakom Englands vinst mot Senegal

Uppdaterad
Publicerad

Senegal inledde vassast i åttondelsfinalen.

Men England hade skärpan och så fort första målet kom öppnades allt upp och England kunde vinna med 3-0.

En av de stora segerorganisatörerna var 19-årige mittfältaren Jude Bellingham.

Men när Senegal inte utnyttjade sina lägen så gjorde istället England det. I den 38:e minuten spelade sig England fram på elegant vis och satte Jude Bellingham i ett perfekt läge att assistera Jordan Henderson för ett enkelt 1–0-mål.

– Inte direkt välförtjänt i det här läget, men det bästa anfallet i matchen resulterade i mål, sa SVT:s expert Glenn Strömberg.

Utökade precis innan halvtid

19-årige Bellingham var inte färdig. På tilläggstid vann han bollen på egen planhalva, bröt sig loss och passade fram till Phil Foden som frispelade Harry Kane. Och Englands store målskytt sköt distinkt in 2-0 för ett engelsk järngrepp om åttondelsfinalen.

Målet var Kanes första för detta VM och hans 52:a i Englandströjan. Nu är han ett mål bakom Wayne Rooney som Englands bäste målskytt i landslaget.

Ungdomarna i England fortsatte att hävda sig. Phil Foden, 22, kom loss längs vänsterkanten och spelade in till Bukayo Saka, 21, som framför mål kyligt lyfte in 3-0.

Efter det stängde England matchen och vann med klara 3-0.

”Jag älskar det här”

– Det är väldigt stort för oss som lag att slå de afrikanska mästarna med 3-0, det är väldigt imponerande från oss, säger Jude Bellingham till SVT Sport efter matchen.

Du känns som en naturlig ledare där ute. Hur är det för dig att spela på den här nivån?

– Jag älskar det här. Jag har drömt om att spela VM sedan jag var liten, så jag vill inte låta stunden ta över för mycket för mig. Men att vara här och spela bra är upp till mina lagkamrater. De har tagit in mig och gjort mig bekväm och självsäker.

Englands avancemang innebär att de får möta Frankrike i kvartsfinal 10 december.

– Det blir tufft, som resten av turneringen för alla lag. Det är viktigt att vi håller oss till det vi kan och ger det en ärlig chans.

KLIPP: Höjdpunkter från England-Senegal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.