Raheem Sterling har rest tillbaka till England. Foto: Abbie Parr/AP/TT

Raheem Sterling har lämnat VM i Qatar: ”Familjeproblem”

Uppdaterad
Publicerad

En av ”The three lions” största offensiva stjärnor, Raheem Sterling, har åkt hem till England.

Redan innan åttondelsfinalen mot Senegal var det klart att Sterling inte var tillgänglig på grund av ett familjeproblem. Efteråt bekräftade förbundskapten Gareth Southgate till SVT Sport att Sterling har lämnat Qatar.

– Han har åkt hem till England, han har ett familjeproblem som är prioriterat just nu. Vi behöver ge honom utrymme att hantera det, säger Southgate till SVT Sport.

Kommer han tillbaka?

– Vi får se. Just nu är det i ett tidigt stadie, vi hoppas såklart på det, men just nu vet jag inte tillräckligt mycket för att säga om han kommer tillbaka eller inte.

Enligt obekräftade uppgifter från diverse olika internationella medier sägs det ha varit ett inbrott i Sterlings hem. Flera medier rapporterar att Sterlings familj rånades av beväpnade inbrottstjuvar.

Tidigare i veckan lämnade även försvararen Ben White det engelska VM-laget på grund av ”personliga skäl”. Det engelska fotbollsförbundet meddelade då att White inte förväntades återansluta till mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.