Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Tysklands mardröm – Popp skadad på uppvärmningen

Uppdaterad
Publicerad

England vann EM-guld efter 2–1 mot Tyskland. Då saknade Tyskland skyttedrottningen Alexandra Popp, som fick kliva av efter uppvärmningen med muskelproblem som hon ådrog sig efter en straffspark kvällen innan.

– Det var min dröm att spela här. Jag är så nära trofén, och sen kan jag inte spela. Det är verkligen deppigt, säger hon till SVT. 

Tysklands Alexandra Popp har varit EM:s succéspelare.

31-åringen, som i klubblaget Wolfsburg spelar som mittfältare, står noterad för sex mål och är i delad skytteligaledning med Englands Beth Mead inför finalen.

Fotbolls-EM

Men skyttedrottningen fick inte uppleva finalen, efter att hon var tvungen att kliva av efter uppvärmningen.

Skadade sig på träningen

Nu kommer förklaringen till att Popp inte kunde spela.

– Igår på den sista träningen slog vi straffar. Och på den sista straffen fick jag ont i en muskel, säger hon till SVT Sport. 

– Jag testade om jag kunde spela på uppvärmningen, men jag kan inte ens skjuta. Det var min dröm att spela här. Jag är så nära trofén, och sen kan jag inte spela. Det är verkligen deppigt, säger hon.

”Saknad för Tyskland”

Bayern Münchens Lea Schüller ersatte Popp i den tyska elvan. Kanske var det ett byte som blev avgörande till Englands fördel.

– Hon har gjort sex mål och vann skytteligan tillsammans med Mead. Det är klart att en målskytt saknas, och Lea Schüller kom inte upp i samma nivå, säger SVT:s expert Nazanin Vaseghpanah.

KLIPP: Här sätter Kelly 2-1 till England

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet