Christian Eriksen gjorde tävlingscomeback efter hjärtstilleståndet. Foto: Bildbyrån

Eriksen är tillbaka – byttes in till stående ovationer

Uppdaterad
Publicerad

Christian Eriksen är tillbaka efter hjärtstilleståndet i somras.

Dansken hoppade in för Brentford i hemmamatchen mot Newcastle.

Han fick motta stående ovationer i tävlingscomebacken.

Hela fotbollsvärlden skakades av de tragiska bilderna på Christian Eriksen då han kollapsade mitt under Danmarks EM-match mot Finland i somras.

För drygt två veckor sedan, på alla hjärtans dag, var han tillbaka i spel för första gången sedan händelsen. Då spelade han cirka 60 minuter för sitt Brentford i träningsmatchen mot Southend.

Nu har han gjort tävlingscomeback. 30-åringen byttes in i hemmamatchen mot Newcastle och fick drygt 35 minuters speltid. Publiken på Brentfords hemmaarena tog emot spelaren med stående ovationer.

Eriksen hoppade in vid ställningen 0-2. Fler mål kom inte i matchen. Newcastles fullträffar noterades av Joelinton och Joe Willock.

– Jag är en lycklig man i dag att få vara tillbaka efter det jag och min familj har gått igenom. Det är en underbar känsla och jag är lycklig att få spela igen, säger Christian Eriksen till Sky Sports efter matchen och fortsätter:

– Alla är här. Mina föräldrar, mina barn, min svärmor, och några av doktorerna som har hjälpt mig genom hela processen. Det som de gått igenom är tuffare än det jag gått igenom.

Brentford ställs mot Norwich härnäst och Newcastle möter Brighton.

MER ERIKSEN: Här spelar Christian Eriksen en träningsmatch efter hjärtstoppet (14 februari 2022)

Premier League

Brentford logo

Brentford

0 - 2

Newcastle United logo

Newcastle United

Brentford Community Stadium, London
Publik: 17039
Domare: Michael Dean

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.