Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Eriksson överväger att inte titta på herrarnas fotbolls-VM. Foto: SVT/Bildbyrån

Magdalena Eriksson funderar på att bojkotta Qatar-VM helt

Uppdaterad
Publicerad

Om tio dagar drar herrarnas fotbolls-VM i Qatar igång.

Men damlandslagets stjärna Magdalena Eriksson har ännu inte bestämt sig för om hon kommer att kolla på några matcher.

– Det är inte samma känsla som det är inför andra mästerskap där man vanligtvis är väldigt väldigt taggad och tycker att det ska bli kul att följa, säger Magdalena Eriksson.

Magdalena Eriksson har inte varit nådig i sin kritik sedan det stod klart att Qatar tillåts arrangera herrarnas fotbolls-VM. Nu har det gått så långt att hon är i valet och kvalet om hon ens kommer att följa matcherna.

– Jag tycker att man får lite dålig smak i munnen inför mästerskapet, det är inte samma känsla som det är inför andra mästerskap där man vanligtvis är väldigt väldigt taggad och tycker att det ska bli kul att följa och titta på och så känner jag inte alls den här gången. Det som har hänt inför mästerskapet kommer alltid att hänga över det, säger Eriksson till SVT Sport.

Kommer du titta?

– Jag har inte bestämt mig än, jag får se lite hur jag gör, men det som är mest påtagligt för mig är just den här känslan inför, att det känns inte lika roligt och man har en dålig smak i munnen av det liksom.

Målvakten Zećira Mušović är inne på samma linje.

– Det har varit en stor diskussion kring det mästerskapet med all rätt. Man kan ifrågasätta landet som ska hålla ett så stort mästerskap och hela processen som pågått i bakgrunden, det är klart att det finns brister i den processen och det är många av oss som hade kanske hellre sett att ett så stort och fint mästerskap ska hållas i något land som har bättre värderingar gällande mänskliga rättigheter, säger Mušović till SVT Sport.

GRANSKNING: Qatar och damlandslaget som försvann (30 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.