Hedvig Lindahl och Pernille Harder. Foto: Bildbyrån

Hattrick av Pernille Harder när Lindahl höll tätt

Danska storstjärnan Pernille Harder och svenska målvakts-esset Hedvig Lindahl bidrog båda två till att suveräna Wolfsburg vann igen.

Harder gjorde tre mål och Hedvig Lindahl höll nollan i 4-0-segern mot Sand.

Hedvig Lindahls och Fridolina Rolfös Wolfsburg hade vunnit 26 raka tävlingsmatcher inför mötet med Bayern München förra veckan. Men där tog den åtta månader långa segerraden slut.

En vecka senare var laget tillbaka på vinnartåget. i 4-0-segern mot Sand gjorde danskan Pernille Harder tre mål och där bak höll Hedvig Lindahl tätt. Segern gör att Wolsfburg utökar sin serieledning.

För Lyon var det en norska som briljerade – Ada Hegerberg. Hegerberg gjorde också hon tre mål mål i kväll.

Chockvände toppmötet

¤¤¤

Chelsea chockvände toppmötet med Manchester City på två minuter – och vann med 2–1. Segern var Chelseas sjätte raka i ligaspelet.

Med endast en seger mot Manchester City på de tolv senaste försöken talade historiken knappast till Chelseas fördel inför söndagens toppmöte i den engelska högstaligan. Och när skotskan Caroline Weir mycket behärskat bredsidade in gästernas ledningsmål med en volley på Kingsmeadow i London talade det mesta för ett nytt resultat i Citys smak.

Vände och vann

Men Chelsea, med den svenska landslagsduon Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i försvarslinjen, ville annat – och lyckades vända. 1–1 satte den pålitlige målskytten Bethany England i den 79:e minuten efter att hon påpassligt nickat in en målvaktsretur från nära håll.

Och bara två minuter senare small det igen. En mindre lyckad utboxning från Manchester Citys målvakt Ellie Roebuck gav England läge att skjuta – och precis framför mållinjen lyckades norska högerbacken Maren Mjelde styra in anfallarens avslut i nätmaskorna.

Trots en tung slutforcering från bortalaget höll Chelsea undan, vann med 2–1.

ARKIV: Här räddar Hedvig Lindahl Sverige i första halvlek