Daniela Zamora gjorde 1-0 i matchens 35:e minut. Foto: Bildbyrån

Djurgården ordnade säsongens andra seger

Djurgårdens IF hade en seger på sju matcher.

I den åttonde omgången kom säsongens andra trepoängare.

Stockholmslaget slog Eskilstuna United DFF med 1-0 hemma på Stadion.

Djurgården fick ett drömläge redan efter tre minuters spel. Daniela Zamora petade förbi Emma Holmgren i Eskilstuna-buren och var på väg att sätta bollen i mål. Men i stället petade hon bollen för långt och avlossade ett halvdant skott som gick utanför.

Den knackiga starten skulle fortsätta för gästerna. Mitttfältskuggen Amanda Nildén, som åkte på en otäck smäll, fick bytas ut tidigt och redan i den 13:e matchminuten var det färdigspelat för Eskilstuna-spelaren.

Bättre gick det för hemmalaget. Daniela Zamora, som inledde matchen starkt, skulle fortsätta imponera. I den 35:e minuten höll hon sig påpassligt framme i Eskilstunas straffområde efter en hörna och kunde lägga in bollen i mål. 1-0 för Djurgården.

Eskilstuna ägde mycket boll i den första halvleken, men det var hemmalaget Djurgården som skapade chanserna.

Zamoras mål blev till slut matchens enda och Djurgården landade tre ytterst värdefulla poäng i botten av tabellen. De ställs härnäst mot Växjö på bortaplan den 20 juni.

För Eskilstunas del väntar hemmamatch mot FC Linköping den 21 juni.