Gianni Infantino. Foto: Bildbyrån

Etisk kommitté friar Fifa-boss

Uppdaterad
Publicerad

Fifa-chefen Gianni Infantino har varit misstänkt för brott efter sitt samröre med den omstridde schweiziske åklagaren Michael Lauber. Men nu har Fifas oberoende etiska kommitté friat Infantino från anklagelserna.

Det var i slutet på juli som schweiziska myndigheter beslutade att starta en brottsutredning mot Fifa-ordföranden Gianni Infantino och den schweiziske statsåklagaren Michael Lauber efter ett antal hemliga möten mellan dem.

Lauber, som tidigare utrett misstänkt korruption inom toppfotbollen,  har bland annat varit anklagad för att ha hjälpt Infantino med en tv-rättighetsutredning 2016.

Infantino och Lauber har förnekat att de gjort några fel och nu har Fifas oberoende etiska kommitté valt att fria Infantion.

”Baserat på information till dags dato har inget som bryter mot Fifa-reglementet påträffats”, skriver Fifa i ett uttalande.

Infantino valdes till Fifas ordförande 2016 sedan företrädaren Sepp Blatter tvingats avgå efter den värsta mutskandalen i organisationens historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.