SVT Sports expert Daniel Nannskog tror på Malmö. Foto: Bildbyrån

Nannskog: Hård grupp för Malmö i Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Två Europa League-debutanter.

Och portugisiska ligafyran.

En hård grupp för MFF, menar SVT Sports expert.

– Malmö ska utnyttja sin fantastiska rutin, säger Daniel Nannskog.

Malmö har lottats in i sitt sjunde Europagruppspel på de elva senaste säsongerna. Och regerande svenska mästarlaget ställs mot Braga, fyra i Portugal förra säsongen, Bundesligafemman Union Berlin, samt belgiska Union Saint Gilloise som slutade tvåa i inhemska ligan förra säsongen.

– Belgiska ligan är bra. När man hör namnet Gilloise så tänker man att det ska vara en munsbit, men man ska ha klart för sig att Gilloise är ett starkt lag som vann ligan, men som inte blev mästare eftersom man sedan har play off i Belgien. Och de kom alltså före lag som Anderlecht och Club Brügge, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Europa League

Gilloise debuterar i Europa League-gruppspel, precis som Union Berlin. Tyska huvudstadsklubben som kvalificerade sig via sin femteplats i Bundesliga.

”Tufft motstånd”

– De har tagit steg, för steg de senaste åren och närmat sig toppen. Elva, sjua och senast femma i Bundesliga. Och så har de öppnat serien starkt även nu. Ett riktigt tufft motstånd.

Och från den högst seedade potten av potentiella lag blev det Braga för MFF.

”Enorm Europapspelsrutin”

– Braga slutade fyra förra säsongen bakom giganterna Benfica, Sporting och Porto. Det är ett lag som är erfaret av Europaspel, de har enorm Europaspelsrutin till skillnad från de andra två lagen.

Vad talar för Malmö?

– Mot Union Berlin och Gilloise så är det klart man ska utnyttja sin fantastiska rutin från Europaspel det senaste decenniet. Och de ska använda det till sin fördel.

Chans att gå vidare?

– Malmö kan absolut avancera, med tanke på att de sitter inne på rutinen av Europaspel. Det gäller att Malmöpubliken sluter upp ordentligt, då är MFF extremt svårt att hantera när de spelar hemma.

– Och de måste få vara skadefria, något de inte har varit under våren.

KLIPP: Birmancevic satte 1-0 för Malmö FF (25/8)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet