Manchester United föll mot Sevilla och missade chansen att nå Europa League-final Foto: Bildbyrån

Europa League-specialisterna Sevilla till ny final

Uppdaterad
Publicerad

Sevilla är klara för sin sjätte Europa League-final efter seger mot Manchester United.

I den 78:e minuten avgjorde Luuk de Jong efter att United-försvaret missat markering.

I finalen ställs spanjorerna mot Inter eller Shaktar Donetesk i den andra semifinalen.

Manchester United har varit ett av fotbollsvärldens hetaste lag sedan coronauppehållet. I Europa League-semin ställdes man mot Sevilla vars historik i turneringen är imponerande. Med fem titlar är man turneringens framgångsrikaste lag någonsin.

United tog ledningen

Och historiken vägde tungt skulle det visa sig trots en bra start från Manchester United. Efter bara åtta minuter gick Marcus Rashford ner i straffområdet och fram klev Bruno Fernandes. Portugisen har visat prov på stor kyla fram straffpunkten på senare tid och med sitt patenterade, lite underliga, sistasteg kunde han också ge United ledningen.

Europa League

Men Sevilla skulle kvittera. Zlatans före detta lagkamrat i Milan, Suso, blev framspelad av duktige Sergio Regulion och kunde bara sätta dit vänsterfoten och kvitteringen var ett faktum.

Ställs mot Inter eller Shaktar

I den andra halvleken var engelsmännen stundtals dominanta och hade press mot Sevillamålet. Men det var andalusierna som skulle ta kommandot genom nyligen inbytte Luuk de Jong. Victor Nilsson Lindelöf och backkollegan Aaron Wan-Bissaka lämnde nederländaren obevakad i straffområdet och de Jong hade inga problem att stöta in ledningsmålet från nära håll.

United hade då tolv minuter av ordinarie speltid att hitta en kvittering. Men engelsmännen lyckades aldrig skapa något riktigt farligt och Sevilla kunde säkra en plats i finalen. Väl där väntar vinnaren mellan Inter och Shaktar Donetsk som spelar under måndagen.

UEFA Europa League

Sevilla FC logo

Sevilla FC

2 - 1

Manchester United logo

Manchester United

RheinEnergieStadion, Köln
Publik: 0
Domare: Dr. Felix Brych

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet