Mohamed Salah bränner ett friläge mot målvakten Jordan Pickford. Foto: Bildbyrån

Liverpool missade chansen att gå upp i topp

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool hade chansen att gå upp som serieledare i Premier League.

Men ett missat friläge för Mohamed Salah var det närmsta laget kom segern i säsongens andra Merseyside-derby som blev mållöst.

– Vi är besvikna, säger lagkaptenen Jordan Henderson i Viasat.

Det var ett intensivt derby mot Everton inför omkring 40 000 åskådare på Goodison Park. Matchen inleddes i ett rasande tempo och den första riktigt vassa målchansen gick till Liverpool.

I den 28:e minuten blev Mohamed Salah frispelad, men målvakten Jordan Pickford gick ut och räddade med ena handen.

– I det läget gör Salah mål i nio fall av tio. Det var en dålig miss, säger förre Everton-spelaren Pat Nevin till BBC Radio.

Evertons bästa målchans kom i andra halvlek på nick från Dominic Calvert-Lewin, men Liverpools målvakt Alisson Becker stod välplacerad och räddade.

”Måste bli mer kliniska”

Matchen blev mållös vilket innebär att Liverpool ligger kvar på andraplatsen, en poäng bakom ledande Manchester City. Ner till trean Tottenham skiljer nio poäng.

– Vi kom hit för att ta tre poäng. Självklart visste vi att det skulle bli tufft, men jag tycker ändå vi skapar tillräckligt mycket chanser för att vinna. Vi måste bli mer kliniska framför mål, säger Jordan Henderson i Viasat.

Tränaren Jürgen Klopp:

– Det var ingen fantastisk fotbollsmatch och en poäng var inte vad vi ville ha, men det är ett resultat vi får lov att acceptera för det här är en svår match av flera olika anledningar.

Premier League

Everton logo

Everton

0 - 0

Liverpool logo

Liverpool

Goodison Park, Liverpool
Publik: 39335
Domare: Martin Atkinson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.