Foto: Nina Farooqi

Svenskorna åkte på storförlust i premiärmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Premiär och ligadebuter för de tre svenska OS-stjärnorna Nathalie Björn, Anna Anvegård och Hanna Bennison.

Då åkte deras Everton på en brakförlust hemma mot Manchester City.

Matchen slutade 4-0 till gästerna.

Det var mycket som talade för en magisk svensk lördag på Haig Avenue när Everton tog emot Manchester City i premiären av Super League. Två av hemmalagets nyförvärv, svenskorna Anna Anvegård och Nathalie Björn, fanns med från start.

Sommarens OS-hjältar, som lämnade FC Rosengård för spel i den engelska högstaligan i sommar, fick dock i stället en tuff första arbetsdag. Everton åkte på en tung förlust med 4-0.

Women's Super League

Tung första halvlek

Det var dock tidigt nära svenskt i målprotokollet. I den 19:e minuten var det nära att Anna Anvegård fick sätta sitt andra mål i Everton-tröjan. Den 24-åriga anfallaren avlossade ett tungt skott som tvingade Manchester City-målvakten Karima Taieb till en tungt räddning.

Därefter gick det dock utför för Everton.

Sju minuter senare gjorde nämligen gästerna mål. Victoria Losada tog emot ett inspel i straffområdet och dundrade in bollen via stolpen och in bakom Alexandra Maciver.

Det dröjde inte länge till nästa mål. Janine Beckie serverades i straffområdet och satte med ett direktskott gästernas andra mål för dagen.

Första halvleken hade dessutom fler mål i sig. Khadija Shaw, känd som ”Bunny”, fick en chans att sätta lagets tredje mål  – och gjorde så. Stor ledning för City i halvtidspaus.

Bennison inbytt efter i halvtid

Fler svenskor skulle det bli på plan i den andra halvleken. Supertalangen Hanna Bennison, som också anslutit till Everton i sommar, byttes in efter halvtidsvilan. 18-åringen kom däremot in i ett prekärt läge och hade svårt att uträtta någonting från sin mittfältsposition.

Det var i stället Manchester City som skulle få större utdelning. Stephanie Houghton knorrade vackert in en frispark som innebar 4-0 för de ljusblå.

Manchester City ställs mot Real Madrid i returmöte i Champions League-kvalet härnäst. Första matchen slutade 1-1. För Evertons del väntar ligamatch mot Zecira Musovic och Magdalena Erikssons Chelsea på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet