Experten: ”Det jämnaste laget över säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård är svenska mästare i fotboll trots att man var pressade av Piteå i dag. Och det är inget som förvånar SVT:s expert Markus Johannesson.

– Det är väl så svenska mästare blir till – att man tar vara på sina chanser, säger Johannesson.

– Sett över hela säsongen är det Rosengårds som varit jämnast. Trots spelartapp under sommaren, tränarbyte och att de åkte ur Champions League har de lyckats mobilisera. De kanske inte har levererat på samma nivå (som i våras) men tack vare att Häcken också missat i leveransen, så är de absolut rättvist att de står som mästare, säger Johanneson.

Att man vann dagens match mot Piteå är symptomatiskt för Rosengård den här säsongen tycker Johannesson.

– Piteå hade en hel del chanser tycker jag och att Rosengård ändå kommer ur det definerar på något sätt Rosengård. Sedan har de matchvinnare när Sanders kliver in och för två mål och Olivia Schough levererar dessutom. Det är väl så svenska mästare blir till att man tar vara på sina chanser, konstaterar Johannesson.

”Seger bär det här laget”

Johannesson menar att erfarenhet har spelat stor roll i att Rosengård kunde knyta ihop säcken och spela hem guldet.

– Man har en bredd  i truppen och Caroline Seger bär det här laget. Det är ett antal spelare man vet att man kan lita på i tuffa lägen.

– Häcken har inte nått upp till de prestationer som hade krävts för att utmana Rosengård, konstaterar Johannesson.

SE MER: Här firar Rosengård SM-guldet

OBOS Damallsvenskan

Piteå IF logo

Piteå IF

2 - 3

FC Rosengård logo

FC Rosengård

LF Arena, Piteå
Publik: 562
Domare: Pontus Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.