Daniel Nannskog är imponerad av Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT/SVT

Experten: ”Ett klassavslut – det är imponerande”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic blev målskytt i sin första match från start för Milan.

Insatsen borta mot Cagliari imponerar på SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Han kommer så otroligt förberedd fast han inte spelat matcher på två månader, säger han.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Serie A med kraft.

Den 38-årige anfallaren blev målskytt i den 64:e minuten i sin första match från start i Milantröjan, som gästerna vann med 2-0 mot Cagliari.

Klipp: Se Zlatans mål här

Zlatan spelade hela matchen och imponerade stort på SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

– Det är klart att det är starkt när man har varit borta från fotbollen två månader utan match. Det är ett fysiskt fenomen, det vet vi om. Man är inte chockad. Det är bara så han är och så hans kropp fungerar. Han kommer så otroligt förberedd fast han inte spelat matcher på två månader. Han blir ju en bra uppspelspunkt och skapar tydlighet i Milans spel, säger han och fortsätter.

– Det man kan säga med hans inträde i Milan. Tydligheten som den fasta punkten där uppe, ger medspelarna en trygghet. Det gör större nytta än man tror. Det är ett vinnarväsen på honom som gör att han håller de andra på tå. Han tvingar dem att steppa upp.  Att han håller efter två matcher i en sådan bra liga, det är imponerade.

Målet satte han med vänsterfoten på ett direktavslut i straffområdet i Robin Olsens vänstra hörn.

– Målet han gör är av en klassisk målskytt. Han droppar ner i den ytan och sen på instinkt bara placerar in den i hörnen. Så klassiskt målskytt det bara kan bli, väldigt bra avslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.