Decimerat Malmö vann – Kiese Thelin utvisad

En utvisning. Ett tidigt mål. Fyra stolpträffar bakåt.

Sedan hade gästande Malmö FF slagit Falkenberg med 1-0 och drygat ut sin serieledning.

– Vi har satt oss själva i en bra sits och om vi fortsätter vinna nu är det ingen som kommer ifatt oss, säger Jo Inge Berget till SVT Sport.

Falkenberg tog emot Malmö FF, som toppar allsvenskan, och matchen rivstartade med tre nyckelsekvenser på fyra minuter.

Först åkte Isaac Kiese Thelin på ett direkt rött kort, då han gjorde ner en motståndare trots att ingen av dem var bollhållare.

Två minuter senare drev Anders Christiansen bollen framåt, serverade Sören Rieks och på en retur satte Jo Inget Berget 1-0.

Därmed har norrmannen, som är inne på sin femte säsong i Malmö, gjort mål i fem raka matcher.

– Jag tycker att domaren hade en svår dag på jobbet i dag, det var mycket gnäll fram och tillbaka från båda lagen, men han tacklade det fint, säger Jo Inga Berget till SVT.

Maximal otur: ”Millimetrar”

Knappt hade MFF firat färdigt förrän hemmalaget drog i gång ett anfall som visade precis hur rund bollen kan vara.

Karl Söderströms skott tog i ena stolpen, andra stolpen och ut. På returen studsade bollen, via John Chibuike, i stolpen två gånger till.

– Jag fick till en bra bredsida och först trodde jag att bollen skulle gå in, men sedan blev det en stolpträff till och den dansade på linjen. Det handlade om millimetrar men den ville inte in, säger Kalle Söderström till SVT Sport.

Falkenbergs jakt på kvittering gick vidare, men det blev inga fler mål i matchen och Malmö rullar söderut med tre poäng.

Segern innebär att MFF drygar ut sin serieledning. Nu har man sex poäng ner till Norrköping, som i morgon gästar Helsingborg.

SE OCKSÅ: Här träffar Falkenberg stolpen fyra (!) gånger på några sekunder