Jordan Larsson utgick med skadekänning i FCK:s kryss Foto: Bildbyrån

FC Köpenhamn tappade 2-0 efter utvisning mot Galatasaray

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen gjorde FC Köpenhamn inget mål alls på bortaplan i Champions League utan förlorade med 3-0, 3-0 och 5-0. Den dystra sviten jagades bort mot Galatasaray i Istanbul. Det danska laget såg ut att vinna men ledningen med 2-0 tappades till 2-2 i slutminuterna.

Se Köpenhamns tapp i Sportnytt, med start 11.47, i spelaren nedan.

En utvisning på Elias Jelert blev kostsam.

”Den unge högerbacken fick en dum utvisning och det slutade med att det kostade FCK dyrt då de kom under enorm press och slängde iväg vinsten på slutet. En dyrköpt läxa för Jelert”, skriver bold.dk.

– Vi hade kontroll på matchen så kom det röda kortet, säger kaptenen Rasmus Falk.

Galatasaray dominerade i den första  halvleken med flera frilägen och ett tungt ribbskott av Kerem Aktürkoğlu innan FCK tog vara på chansen när den dök upp. Jordan Larsson fick bollen i djupet, undvek offside med en hårsmån, och spelade in bollen bakåt i straffområdet.

Den gick via ett par spelare fram till Mohamed Elyounoussi som tog emot bollen på bröstet och drog till på volley. Målvakten Fernando Muslera kunde inte hålla bollen utan 1-0 var ett faktum. Larsson var först fram och gratulerade medan hemmafansen drog igång en enorm visselorkan under firandet.

Larsson utbytt med lårsmärtor

Efter en knapp timme utökade FCK ledningen till 2-0 efter en snabb omställning. Bollen spelades in till Diogo Gonçalves som direktsköt ett lågt skott och gjorde sitt första mål i Champions League.

Tio minuter senare byttes Larsson, som tog sig för baksidan av låret, och Viktor Claesson kom in.

Med 20 minuter kvar gick FCK:s Elias Jelert in för hårt i en närkamp och fick sitt andra gula kort och blev utvisad. Det blev för övermäktigt för att FCK att hantera och laget tappade sin tvåmålsledning under hans utvisning.

FCK trivs mot turkiskt motstånd i Europa. Man har fyra segrar och två oavgjorda på de sex senaste matcherna.

KLIPP: Se svenskens iskalla Panenkastraff när FC Köpenhamn säkrade CL-avancemang

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT/Viaplay

UEFA Champions League

Galatasaray logo

Galatasaray

2 - 2

FC Köpenhamn logo

FC Köpenhamn

Rams Global Stadyumu, Istanbul
Publik: 46911
Domare: Georgi Kabakov

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.