Jude Bellingham avgjorde för Real Madrid med mål på tilläggstid Foto: Bildbyrån

Jude Bellingham frälste Real Madrid på tilläggstid mot Union Berlin i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid var på väg att tappa oväntade poäng hemma mot Champions League-debuterande Union Berlin.

Men i den näst sista tilläggsminuten spräckte de nollan.

Och, som så ofta annars denna höst, var det Jude Bellingham som frälste dem.

– Jag hoppas att jag kan fortsätta göra mål i minut 94-95, säger han.

Jude Bellinghams start på Real Madrid-karriären har varit minst sagt succéartad.

Den 20-årige engelsmannen, som Real köpte från Borussia Dortmund i somras, gjorde mål i samtliga sina fyra första La Liga-matcher. Under dessa gjorde han fem av Reals nio mål, och spelade dessutom fram till ett.

– Jag är självsäker kille, men jag hade inte kunnat drömma om att det skulle gå så här bra i början vad gäller antal mål, säger Bellingham, enligt nyhetsbyrån AP.

Såg ut att bli 0–0

När Real i söndags vann med 2–1 mot Real Sociedad lämnade han dock planen mållös.

Och det såg han ut att göra i sin Champions League-debut för den spanska storklubben i kväll. För när matchuret på Santiago Bernabeu-stadion hade passerat 90 minuter var det nämligen fortfarande mållöst i matchen mot Union Berlin, trots att Real Madrid dominerat matchen – och flera gånger stoppats av ramverket.

Valverde sköt efter hörna

Men när bara en och en halv minut återstod av de fem utannonserade tilläggsminuterna så var det dags igen. En vänsterhörna rullades bak till Federico Valverde, som sköt. Skottet studsade till slut fram till Bellingham ungefär fem meter framför mål, som kunde vända upp och sätta bollen i ett princip öppet mål.

– Jag tänker inte ljuga: Jag hoppas att jag kan fortsätta göra mål i minut 94-95, även om det kanske skulle vara bra för mitt hjärta och klubben att näta tidigare, säger Bellingham, enligt nyhetsbyrån AP.

Se Bellinghams avgörande mål i Sportnytt, 12.52 in i klippet.

”Väldigt bra match”

Union Berlin kunde sedan aldrig hota Real, som därmed inledde Champions League-säsongen med tre poäng.

– Vi gjorde en väldigt bra match, och skapade många lägen. Vi hade kunnat avgöra mycket tidigare. Men detta är Champions League och där kan alla lag göra det svårt för dig, säger Reals lagkapten Nacho Fernandez, enligt Cadena Ser.

UEFA Champions League

Real Madrid logo

Real Madrid

1 - 0

1. FC Union Berlin logo

1. FC Union Berlin

Bernabéu, Madrid
Publik: 65207
Domare: Espen Eskås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.