Fiona Brown har drabbats av en skada. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

FC Rosengårds Fiona Brown kan missa resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård slåss om det damallsvenska guldet.

Nu har de drabbats av ett tungt tapp.

Den skotska VM-spelaren Fiona Brown riskerar att missa resten av säsongen.

– Ett avbräck, konstaterar sportchefen Therese Sjögran.

Med sju omgångar kvar att spela ligger Rosengård i pole position för SM-guldet, två poäng före Göteborg.

Men de kan tvingas klara sig utan skotska landslagsspelaren, som i år mestadels spelat högerytter. Hon skadade sig på en träning förra fredagen då hon fastnade med foten i konstgräset, och vred till sitt högra knä.

Kan bli borta länge

Hon har nu magnetröntgenundersökts, och fått beskedet att hon har en broskskada på utsidan av knäet. Och nu kan hon bli borta ett bra tag.

– Det är jättesvårt att säga när det rör sig om en broskskada. En del klarar att vara tillbaka efter 4-6 veckor, men Rasmus Bengtsson var ju borta i sex månader, säger läkaren Pär Herbertsson till Sydsvenskan.

Sportchefen Therse Sjögran ser det som ett tungt tapp.

– Klart att det är ett avbräck för oss, så är det. I våras var hon en av våra bästa spelare. Hon har haft lite skadeproblem till och från, bland annat under VM. Det är klart vi kommer sakna henne, men vi kommer lösa det med spelarna som vi har, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.