Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
FCK knappade in på Midtjylland i toppen Visa alla (3)
Visa alla (3)

”Jag tror alla har längtat efter att spela match”

Uppdaterad
Publicerad
FC Midtjylland bjöd på drive in-fotboll.
Från parkeringsplatsen kunde de bilburna åskådarna konstatera att det inte bara var att tuta och köra för ligaledaren inne på arenan. FC Köpenhamn vann nämligen med 4-1 – och tar in på Midtjylland i toppstriden.
– Det var skönt, det var längesedan vi spelade match, säger Pierre Bengtsson till DR.

Ska det bli spänning i kampen om det danska ligaguldet i fotboll, trots allt? FC Midtjylland gick in till återstarten med ett försprång till FC Köpenhamn på tolv poäng.

Det är nere i nio efter FCK:s 4-1-seger i derbyt borta mot Lyngby.

Louka Prip såg med matchens enda mål till att Horsens skrällde mot Midtjylland och tog alla tre poängen med sig hem från besöket i Herning, där åskådarna i bilar följde matchen via en storbildsskärm på parkeringsplatsen utanför arenan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Midjylland bjöd drive in-fotboll

I Lyngby avgjorde Mohammed Daramy när han tryckte in Pierre Bengtssons passning varpå Pep Biel slog in straffen till 3-1 och Karlo Bartolec gjorde 4-1 i femte tilläggsminuten. Bengtsson spelade 90 minuter, liksom målvakten Karl-Johan Johnsson. Försvararen Sotiris Papagiannopoulos satt fast på bänken hela matchen.

”Bara glad att få spela match”

Även om det var en annorlunda situation utan publik i toppmötet tyckte ändå Bengtsson att det var kul att vara tillbaka.

– I den situationen man är i nu är man bara glad att få spela match. Vi har tränat så länge, jag tror alla har längtat efter att spela match. Vi är vana vid situationen och kan hantera den bra, säger Pierre Bengtsson efter segern.

Han menar också att det finns en känsla av att de ger något till de som sitter hemma och har längtat efter sport.

– Jag tror det är många som sitter hemma och gläds över att det är fotboll igen i Danmark. Jag vet att vi gör många glada i TV-soffan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer