Piteå Foto: Bildbyrån

EFD:s sportchef: Sista ordet är inte sagt

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenskans spelschema skapade besvikelse i Piteå.

Men än är inte sista ordet sagt, menar Elitfotboll dams sportchef Stefan Alvén.

– Utifrån det mötet kan det absolut bli flyttar för att föreningar har möjlighet att flytta matcher – om det lag man ska möta också ser att det är möjligt, säger Alvén till SVT Sport.

Elitidrotten fick grönt ljus i fredags. Damallsvenskans spelschema presenterades och det visade sig att det blir hektiskt med resande för Piteå i juli.

12 juli: Uppsala (borta).

15 juli: Linköping (hemma).

19 juli: Vittsjö (borta).

26 juli: Växjö (hemma).

29 juli: Kristianstad (borta).

Resa nästan 700 mil

Under 17 dagar ska Piteå åka nästan 700 mil. Det fick klubbens ordförande Rikard Fahlman att reagera.

– Vi får lov att finna oss i det, nu ska vi spela fotboll och det är inte mycket att göra åt det. Jag är så klart besviken, säger Fahlman till SVT Sport.

Men det finns en sista chans för Piteå.

– Vi ska ha spelordningsmöte på torsdag där alla klubbar är med. Utifrån det mötet kan det absolut bli flyttar för att föreningar har möjlighet att flytta matcher – om det lag man ska möta också ser att det är möjligt, säger Stefan Alvén, sportchef för Elitfotboll dam.

– Det är fortfarande ett preliminärt spelschema som det kan bli ändringar i. Piteå har ändå möjlighet att justera vissa matcher. Det är kanske lite tidigt att gå ut och ha synpunkter för spelordningen är inte fastställd ännu. Det är möte på torsdag och sedan fastställer svenska fotbollförbundets tävlingskommitté spelschemat.

”Sista ordet är inte sagt där”

Vet du om alla klubbar är medvetna om det?

– Ja, så är det varje år. Skillnaden är att vi hade ett spelschema i januari, innan corona. Men nu är det ytterligare ett.

– Sista ordet är inte sagt där. Man får avvakta några dagar innan man går ut allt för hårt. Förbundet, EFD och klubbarna vill givetvis göra det så bra som möjligt för alla. Men det är svårt att göra alla klubbar glada och det är ett speciellt år eftersom det är så komprimerat. Det är alltid någon som inte blir helt nöjd, så är det varje år.

KLIPP: Håkan Sjöstrand om regeringens klartecken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.