CL-äventyret slut för Djurgården

Djurgårdens Champions League-äventyr hann knappt börja innan det tog slut.

Det blev förlust med 0-2 redan i den första kvalomgången mot ungerska Ferencváros.

– Vi släpper in två enkla mål, säger tränaren Kim Bergstrand till SVT Sport.

De ungerska mästarna Ferencváros på bortaplan blev en för svår uppgift för Djurgården som förlorade enkelmötet i Champions League-kvalets första omgång.

Det var en blek svensk insats där gästerna stod för flera bolltapp och bjöd på ledningsmålet i den 33:e minuten. Kaptenen Jesper Karlström tappade då boll på egen planhalva och Tokmac Nguen dundrade in 1-0 med högerfoten.

0-1 i paus blev 0-2 innan matchen var slut. Återigen var det Nguen som nätade, den andra gången på en fin djupledspassning från Franck Boli som såg stora ytor mellan Djurgårdens mittbackar och frispelade sin lagkamrat.

”Vi släpper in två enkla mål”

Ferencváros radade upp flera chanser att spä på siffrorna, men Per Kristian Bråtveit i målet stod för några bra ingripanden.

– Framför allt släpper vi in två enkla mål. Vi har för dåligt anfallsspel i första halvlek, men det är de billiga målen som gör det. Man måste hålla nollan lite längre än så, säger tränaren Kim Bergstrand till SVT Sport.

Nu blir det Europa League-kval i stället, tänker du på det redan nu?

– Det ska blir roligt att få fortsätta där, det ser vi fram emot. Men nu har vi mer aktuella saker att ta oss an, det är spel i allsvenskan om bara ett par dagar.

Banda fick bäras ut på bår

Förutom förlusten fick mittfältaren Emmanuel Banda bäras ut på bår med en fotskada tidigt i matchen. Han sågs senare hoppa på kryckor vid sidan av planen.

Djurgården får nu rikta in sig på att kvala in till Europa League i stället. De går in i den andra omgången av EL-kvalet den 17 september. Motståndet lottas den 31 augusti.

Ferencváros ställs härnäst mot skotska storklubben Celtic.

MATCHFAKTA

Kval till Champions League, herrar, första omgången.

Ferencvaros-Djurgården 2-0 (1–0)

Mål: 1–0 Tokmac Nguen (33), 2–0 Tokmac Nguen (62).

Varningar, Ferencvaros: Miha Blazic, Adnan Kovacevic. Djurgården: Kalle Holmberg, Erik Berg.

Domare: Fedayi San, Schweiz.

Ferencvaros (4–2–1–3): Denes Dibusz – Endre Botka, Adnan Kovacevic, Miha Blazic, Eldar Civic – Igor Charatin, Somalia – Isael (Aissa Laidouni 75) – Tokmac Nguen (Michal Skvarka 63), Franck Boli, Myrto Uzuni (Roland Varga 84).

Djurgården (3–4–3): Per Kristian Bråtveit – Jacob Une Larsson, Jesper Nyholm, Erik Berg – Aslak Witry, Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström, Jonathan Augustinsson – Emmanuel Banda (Kalle Holmberg 18), Emir Kujovic (Edward Chilufya 46), Curtis Edwards (Haris Radetinac (75).