Fifa-presidenten har haft möten med Kuwait om att delarrangera VM 2022. Foto: Bildbyrån

Fifapresidenten har träffat Kuwait – kan delarrangera VM 2022

Uppdaterad
Publicerad

Fotbolls-VM 2022 i Qatar kan delarrangeras av Kuwait. Fifas president Gianni Infantino har nämligen träffat landets statschef Sabah Al Ahmad Al Sabah och fotbollsförbund för att diskutera deras inblandning i mästerskapet, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Fifapresidenten Gianni Infantino har tidigare öppnat för 48 lag i fotbolls-VM 2020, istället för nuvarande koncept som innehåller 32.

– Det är möjligt. Varför inte?, har schweizaren tidigare sagt.

Men ska detta vara möjligt behöver 2022-års arrangör, Qatar, hjälp av ett annat land. I en Fifarapport från mars framgår det att Förenade Arabemiraten, Bahrain och Saudiarabien nekat möjligheten att hjälpa till, på grund av politiska meningsskiljaktigheter. Oman har meddelat att de inte har tid att vara med och förbereda ett mästerskap.

Två arenor i Kuwait

Därför står nu Infantinos hopp till Kuwait. Presidenten åkte i söndags till landet för att träffa landets statschef Sabah Al Ahmad Al Sabah och fotbollsförbund, rapporterar nyhetsbyrån AP.

I ett uttalande meddelade Fifa att de diskuterades fotboll i allmänhet, men även VM 2022.

Ska VM expanderas behövs minst två godkända arenor. I Kuwait finns nationalarenan Jaber Al-Ahmad International Stadium med plats för 60 000 personer och Sabah Al-Salem Stadium med plats för 26 000. Den sistnämnda behöver dock uppgraderas för att vara godkänd.

VM i Qatar är tänkt att hållas 21 november till 18 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer