Emil Forsberg blev utbytt i EM-kvalet mot Rumänien. Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg talar ut: ”Media har gjort det större än vad det är”

Publicerad

Emil Forsberg lämnade landslagssamlingen mitt under brinnande EM-kval på grund av en skada, men kunde sedan spela helgens ligamatch med RB Leipzig. Nu talar Forsberg ut om den senaste veckans skriverier.
– Media har gjort det större än vad det är. Allt var överenskommet mellan tränare och staben, säger han till RB Live.

Det stormade rejält kring Emil Forsberg sedan han förra helgen lämnade landslaget mittemellan EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge.

Forsberg blev utbytt mot Rumänien, och lämnade enligt Aftonbladet landslagssamlingen i vredesmod. Uppgifter som både Forsberg och förbundskapten Janne Andersson dementerade.

– Det finns inget bakom detta. Jag litar på Emil, sa Andersson till SVT Sport apropå en eventuell schism dem emellan.

”Man måste vara försiktig”

Emil Forsberg missade därmed EM-kvalmötet med Norge i tisdags, men spelade i helgen för sitt RB Leipzig och gjorde mål. För RB Live berättar han nu om den ljumskskada han dragits med de senaste åren.

– Jag var borta länge. Det tar tid att hitta rytm och få allt under kontroll. Det var ingen fara men man måste vara försiktig och kan inte spela var tredje dag, säger Forsberg.

Dementerar schism

Det ska inte finnas något otalt mellan honom och Janne Andersson, menar han.

– Media har gjort det större än vad det är. Allt var överenskommet med tränare och staben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer