Emil Forsberg. Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg målskytt i Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

I lördags utgick Emil Forsberg i EM-kvalet mot Rumänien efter skadekänningar och lämnade sedan truppen. I dag gjorde han mål direkt för sitt RB Leipzig hemma mot Hertha Berlin.

– Det var riktigt roligt där ute i dag och vi bjöd verkligen till inför fansen. En grym laginsats som vi kan vara stolta över, säger Forsberg till klubbens hemsida.

Svensken sprang i djupet på en lobbpassning från Kevin Kampl, tog med sig bollen med låret, och vinklade snyggt in bollen efter att påpassligt ha hunnit före målvakten Rune Jarstein och Herthaförsvaret.

Målet kom i den 17:e minuten. Efter att Forsberg inlett målskyttet tog dansken Yussuf Poulsen över och gjorde ett hattrick på 35 minuter. Leipzig vann till slut med 5-0.

Det var i mitten av andra halvlek i lördags som Forsberg blev utbytt, enligt Svenska Fotbollförbundet berodde det på känning av en gammal skada. Forsberg avstod sedan mötet med Norge i tisdags

”Emil Forsberg fick efter matchen i går en känning av en gammal skada. I dialog med mellan landslagsledningen, spelaren, det medicinska teamet och klubben har beslut fattats om att Emil Forsberg lämnar truppen och återvänder till Leipzig”, skrev SvFF i söndags förmiddag.

Forsberg visade besvikelse i samband med att han blev utbytt och enligt Aftonbladet lämnade han truppen i vredesmod, något SvFF dementerade.

– Emil och jag har en jättebra relation och kommer att ha det för all framtid hoppas jag, sa förbundskapten Janne Andersson då om en påstådd spricka mellan de två parterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.