Foto: Bildbyrån

Filippa Curmark: ”Skönt att äntligen få svar”

Uppdaterad
Publicerad

Häckens medlemmar har röstat ja till att ta över Göteborg FC.

Filippa Curmark är nöjd med beslutet.

– Det känns skönt att äntligen få svar. Jag ser positivt på framtiden, säger mittfältaren till SVT Sport.

En klar majoritet av Häckens medlemmar valde att gå på styrelsens beslut och röstade för att ta över klubbens verksamhet och lagets plats i damallvenskan och Champions League.

– Det känns skönt att äntligen få svar. Jag ser positivt på framtiden och möjligheterna vi får med Häcken, säger Göteborg FC:s Filippa Curmark till SVT Sport.

Göteborg FC besökte Häcken i måndags – ett besök som 25-åriga Curmark är nöjd med.

– Fick träffa några i organisationen och fick ett jättebra intryck. Det känns som att de genuint vill ha oss där och det är viktigt, säger hon.

”Inte så man ville avsluta”

Det var i december som nyheten kom att Göteborg FC, bara veckor efter SM-guldet, skulle lägga ner sin verksamhet. Kort senare kom vändningen: Klubben berättade att man trots allt kommer att spela i damallsvenskan 2021 och delta i Champions League till hösten.

Curmark medger att det varit en kaotisk tid.

– Det var inte så man ville avsluta. Vi tog vårt första guld och sedan kom det här chockbeskedet, det har inte varit roligt men skönt att det är klart nu, säger hon.

KLIPP: Tidslinje: Från guld till nedläggning – och vändningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.