Ryssland vann – efter läckra målet

Uppdaterad
Publicerad

Historisk seger i mästerskapsdebuten mot Danmark – förlust därefter mot Ryssland.

Trots 0-1-förlusten var Joel Pohjanpalo nöjd med Finlands insats.

– Spelet fungerade mycket bättre än mot Danmark, säger anfallaren.

Ryssland föll tungt i premiären när gruppfavoriten Belgien gick på knock och vann med hela 3-0. Nu har dock Ryssland tagit sina första poäng efter 1-0 i en tajt match mot Finland.

Det var dock Finland som rivstartade och redan i den tredje minuten gjorde Joel Pohjanpalo, som ordnade en historisk seger i mästerskapsdebuten mot Danmark, 1-0 med pannan. Men efter videogranskning dömdes nickmålet bort för offside. En hårfin sådan.

Fotbolls-EM

Men första halvleken blev inte målllös. På tillläggstid exploderade den ryska hemmapubliken i Sankt Petersburg, då Aleksej Mirantjuk gav ”bortalaget” ledningen. Serie A-proffset såg ut att ha all tid i världen när han tog emot, vände om och vinklade in 1-0 i det bortre krysset med vänsterfoten.

Mitt i den finländska kvitteringsjakten efter paus var det Ryssland som hade det vassaste läget, då Lukas Hradecky fick sträcka ut ordentligt.

Det blev dock inga fler mål i matchen. Ryssland tog tre viktiga poäng och därmed står de, tillsammans med Belgien och just Finland, på samma poäng.

”Börja om från noll”

Joel Pohjanpalo efter matchen:

– Det var en besvikelse, det var en svår match. Men vi hade våra chanser. Spelet fungerade mycket bättre än mot Danmark, säger han i TV4:s sändning och fortsätter:

– Nu får vi börja om från noll och se fram emot Belgienmatchen.

Den ryska segern blev dock dyrköpt.

I första halvlek grinade Rysslands försvarare Mario Fernandes illa då han landade otäckt efter en nickduell. 30-åringen bars ut på bår innan han fördes till sjukhus med ambulans. Det är dock oklart hur allvarlig skadan är.

De andra lagen i gruppen, Belgien och Danmark, möts i morgon klockan 18.

Europamästerskapet

Finland logo

Finland

0 - 1

Ryssland logo

Ryssland

Gazprom Arena, Sankt Petersburg
Publik: 24540
Domare: Danny Makkelie

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet