Firade framgången med fansen – isoleras från truppen

Uppdaterad
Publicerad

AGF gör sin bästa säsong i den danska ligan på 23 år.

Då passade Mustafa Amini och Zach Duncan på att fira framgången med fansen genom att ”crowd-surfa” i publikhavet.

Nu isoleras spelarna från resten av truppen.

AGF Århus två australiska mittfältare, Mustafa Amini och Zach Duncan, tvingas nu coronatestas efter att de festat med lagets supportrar på stan efter segern mot FC Köpenhamn i söndags.

Spelarna tas tillfälligt ut ur truppen och får inte träffa sina lagkamrater.

– När det gäller Mustafa Amini och Zach Duncan, som deltog i festligheterna i stan, är de för säkerhetsskull tagna ur truppen tills de blivit coronatestade, vilket sker på tisdag, säger AGF:s presschef Søren Højlund Carlsen till TV2 Sport.

bilder från firandet syns Amini när han crowd-surfar, dvs bärs fram i publikhavet.

Två svenskar i klubben

Amini och Duncan, som båda spelat kontinuerligt under säsongen, fanns inte med i bortamatchen mot FCK. Laget vann med 4–2 och säkrade därmed en topp tre i den danska ligan, som innebär garanterat Europaspel kommande säsong, när två omgångar återstår.

Midtjylland har redan säkrat ligaguldet, men AGF gör upp om andraplatsen tillsammans med just FCK. Klubben har inte varit topp tre i ligan sedan 1997.

I AGF spelar svenskduon Niklas Backman och William Eskelinen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.