Fischer: ”Hoppas att det hade sett likadant ut om det gällt oss”

Uppdaterad
Publicerad

Dam-EM skulle ha spelats sommaren 2021.

Men mästerskapet ser ut att flyttas till 2022 på grund av att herr-EM skjuts upp ett år.

– Jag hoppas bara att det hade sett likadant ut om det hade gällt ett dammästerskap, säger Nilla Fischer i SVT Sport..

Herr-EM skulle ha avgjorts den här sommaren, mellan 11 juni och 11 juli. Men i dag meddelade Uefa att mästerskapet flyttas fram ett år till 2021 på grund av coronautbrottet.

Det betyder att dam-EM också tvingas byta datum. Europamästerskapet för damer kommer förmodligen att spelas sommaren 2022.

Damlandslaget i fotboll

”Det är kaos”

– Det är kaos överallt när det gäller detta. Men jag hoppas bara att Uefa hade tagit samma beslut om det hade varit ett dam-mästerskap som inte kunde spelas, säger Nilla Fischer till SVT Sport.

35-årige Fischer har haft en säsong kantad av skador och backklippan har hållits vid sidlinjen under stora delar av året med Linköping. Men trots ett uppskjutet EM så satsar veteranen mot mästerskapet.

– Jag hoppas så klart att jag har en bra säsong med Linköping när den drar i gång. Jag har ju sagt att jag vill köra ett EM till så det är bara att köra på helt enkelt, säger Fischer till SVT Sport.

KLIPP: Fischer: Konstgräset bakom skadorna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet