Flera amerikanska stjärnor står över NWSL-säsongen

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade Martas lag Orlando Pride att de drar sig ur årets NWSL-säsong.

Nu följer flera amerikanska stjärnor efter.

Megan Rapinoe, Tobin Heath och Christen Press väljer att inte spela.

”Osäkerheten och riskerna som covid-19 skapat har gjort att jag valt att inte delta”, säger Heath.

På lördag startar årets säsong av den amerikanska proffsligan NWSL, som på grund av coronapandemin kommer att spelas som en turnering i Utah under en dryg månad.

I går meddelades dock att Orlando Pride, med bland annat Marta i laget, har dragit sig ur. Detta eftersom flera spelare och ledare i klubben har testats positivt för covid-19.

Corona och idrott

Rapiones motivering oklar

På tisdagskvällen kom även beskedet att tre amerikanska landslagsspelare (Megan Rapinoe, Tobin Heath och Christen Press) valt att inte delta.

Varför Rapinoe har valt att tacka nej är inte känt, men de båda andra hänvisar sina beslut till coronaviruset.

– Även om jag vill vara på laget med mina lagkamrater och göra det jag älskar så har jag, på grund av osäkerheten och riskerna som covid-19 orsakat, valt att inte delta, säger Heath på klubblaget Portland Thorns hemsida.

”Djupt smärtsamt”

Christen Press motiverar sitt val på ett liknande sätt.

”Det är djupt smärtsamt att inte kunna utöva sporten som jag älskar, och att se de stora effekter som den globala pandemin har på vår liga, vår sport och vår värld. Tyvärr så måste jag, på grund av osäkerheten som skapats av covid-19, välja att inte spela i turneringen”, skriver hon i ett uttalande, enligt nyhetsbyrån AP.

KLIPP: Chelseas Magdalena Eriksson om coronapandemin: ”Förstår de som har ångest” (25 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet