Sheila van den Bulk missar kvällens toppmöte. Foto: Bildbyrån

Flera spelare missar toppmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Tvåan och trean från förra årets damallsvenska möts ikväll på Hisingen i Göteborg. Flera tongivande spelare missar mötet. Kristianstadkaptenen Sheila van den Bulk är en av de skadade spelarna.

– Det är inte bra med Sheila och att hon inte kan spela säger allt. Vi tar det dag för dag med henne, men hon är helt utesluten till Häcken-matchen, säger Kristianstadtränaren Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadbladet.

De båda lagen möttes tidigare under säsongen i kvartsfinalen av Svenska cupen, då var Häcken strået vassare och tog hem matchen med 3-1.

Inför kvällens möte har Kristianstad skruvat på sin taktik och noggrant läst av hur Häcken spelar.

– Jag har längtat efter att spela den här matchen sedan vi möttes senast, säger Gunnarsdottir.

Saknar också spelare

Häcken som efter krysset mot Umeå i damallsvenskans första omgång tagit hem maximalt med poäng saknar Pauline Hammarlund och landslagsspelaren Elin Rubensson. De båda spelarna tränade under gårdagen med sitt lag men är inte aktuella för spel ikväll.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannessons bästa värvningar. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.