Foto: TT Nyhetsbyrån/Rörligt SVT

Så var Sverige-Saudiarabien – minut för minut

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska segertåget i USA-VM fortsätter.

Efter 3-1 mot Saudiarabien i åttondelsfinalen kan det obesegrade svenska landslaget stoltsera som ett av de åtta bästa i världen.

SVT Sports Petter Öhrling liverapporterade minut för minut.

Följ Sverige-Saudiarabien i VM 1994

Pinnat inlägg

Sverige-Saudiarabien 3-1 (1-0)
Mål:
1-0 (6) Martin Dahlin, 2-0 (51) Kennet Andersson, 2-1 (85) Fahd al-Ghesheyan, 3-1 (88) Kennet Andersson.

Sveriges startelva (4-4-2): Ravelli – Nilsson, Andersson, Björklund (ut 55), Ljung – Brolin, Thern (ut 70), Schwarz, Ingesson – Dahlin, Andersson.
Avbytare: Pontus Kåmark (in 55), Håkan Mild (in 70).

Bengt Hagman • Jättekul att titta på VM-matcherna från 1994 - men det vore en otroligt stor fördel om ni bara sänder ut kommentarer som stämmer med matchbilden - nu hörs 2-3 olika kommentarer från olika tider i matchen vilket tar ner upplevelsen dramatiskt. Tack för er hjälp! Mvh - Bengt Hagman

Ronnie • Tack Petter för att du håller detta på en rolig och trivsam nivå. Härligt!🏆

Vi rullar vidare med Sveriges kvartsfinal nästa vecka. Häng med mig då vetja. Lördag den 2 maj – start 14.45 i kanal ett.

Nu, mina vänner, säger jag tack för i dag. Jag hoppas att några av er såg den här matchen som ett trevlig avbrott i vardagen. Ta hand om er!

I kvartsfinalen blir förresten Thomas Ravelli historisk. Han gör då sin 115:e A-landskamp och blir tillsammans med Björn Nordqvist vår meste landslagsman genom tiderna.

Ronnie • Agne Jäleviks kläder. Say no more.

Inte så ofta man ser reportrar med kortbyxor numera.

Dagens match var ett stort internationellt genombrott för 26-årige Andersson från Eskilstuna, nu i franska Caen. Han var mannen bakom alla tre svenska mål i hettan på Cotton Bowl i Dallas.

Det svenska landslaget kan nu stoltsera som ett av de åtta bästa i världen.
Och hörni, Kennet Andersson och Martin Dahlin, där har Sverige sitt nya anfallspar i världsklass. Tillsammans skjuter och nickar de Sverige till VM-succé.

Håkan • Bra match idag! Det ger mersmak inför damernas vm på hemmaplan nästa år -95

HÄR ÄR ALLA KOMMANDE SÄNDNINGAR

Söndag 26 april: Sverige-Saudiarabien (åttondelsfinal) 15.45-17.55

Lördag 2 maj: Sverige-Rumänien (kvartsfinal) 14.45-17.50 SVT1

Söndag 3 maj: Sverige-Brasilien (semifinal) 13.35-15.45 SVT1

Söndag 3 maj: Sverige-Bulgarien (bronsmatch) 15.45-17.55 SVT1

Fotnot: På grund av rättighetsskäl kommer matcherna att finnas i SVT Play från kl 02.00 samma morgon som de sänds i SVT1 och 48 timmar framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.