Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni till vänster. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen: ”Ingen sade att de inte fick spela”

Uppdaterad
Publicerad

VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Argentina i Sao Paulo skulle bli en stor folkfest. Istället stoppades den av den brasilianska hälsomyndigheten som letade efter argentinska spelare.

– Ingen sade att de inte fick spela matchen, säger Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni i ett pressmeddelande.

Det var Premier League-spelarna Emiliano Martínez, Emiliano Buendia, Cristian Romero och Giovani Lo Celso som enligt de brasilianska coronareglerna borde ha varit isolerade på grund av att de varit i Storbritannien under de senaste 14 dagarna.

Den brasilianska hälsomyndigheten gick några timmar innan matchen ut och sade att de skulle isoleras, men trots det fanns tre av spelarna med i startelvan.

Då kom myndighetspersonal till arenan och gick in på planen. Matchen avbröts.

Spelarna har anklagats för att ha ljugit vid inresa till Brasilien, men det menar det argentinska fotbollsförbundets ordförande Claudio Tapia att är felaktigt.

– Man kan inte prata om någon lögn eftersom det finns hälsoregler som alla sydamerikanska turneringar följer. Hälsomyndigheterna i varje land har godkänt ett protokoll som vi har följt till max, säger han och fortsätter:

– Det som hände idag är sorgligt för fotbollen. Det ger en väldigt dålig bild.

Förbundskapten Scaloni menar att man aldrig fick veta att de inte fick spela.

– Ingen sade att de inte fick spela matchen. Vi ville spela och det ville de brasilianska spelarna också.

Han tycker inte att myndigheten borde ha brutit mitt under matchen,

– Det här gör mig väldigt ledsen. Jag letar inte efter någon syndabock. Vare sig något hände eller inte så var det här inte rätt tid att ingripa.

– Det här borde ha varit en fest för alla, att njuta av de bästa spelarna i världen.

KLIPP: Skandalscener i stormötet – myndighet stoppade matchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.