Vittsjös spelare tackar publiken. Foto: Bildbyrån

Förlusten: 70 000 – 75 000 kronor per match

Uppdaterad
Publicerad

Det planeras en uppstart av elitfotbollen i Sverige, men om det blir av vet ingen och det lär bli inför tomma läktare, något som kan bli tufft för redan hårt ekonomiskt ansatta damklubbar där bland Vittsjö GIK.

Förra årets överraskning och tabelltrea har sedan tidigare infört korttidsarbete för att dra ner på utgifterna. När väl damallsvenskan startar igen så kommer den åtgärden att gå tillbaka. Samtidigt som man spelar utan publik och tappar livsviktiga publikintäkter.

– Ja det blir ju verklig dubbel kostnad kan man ju säga, säger Vittsjödamernas sportchef Erika Nilsson till SVT sport.

Nilsson ser det som att det kan bli ett ekonomiskt svårt läge fram emot augusti eller september. För varje match utan publik innebär ett inkomstbortfall för klubben.

– Cirka 70 000 till 75 000 kronor per match, så det är en ganska kraftig summa som försvinner från intäktssidan, säger Erika Nilsson.

Så som det ser ut med matcher, tider och publikens vara eller icke vara så har trots allt Erika en gyllene medelväg i tankarna.

-Förste Juli, då blir det kanske en och en halv eller två månader utan publik och det är ju bättre än två eller tre månader utan publik, avslutar sportchefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.