Kalle Holmberg kommer inte att spela för IFK Norrköping mot Malmö FF. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Formstarke Kalle Holmberg missar allsvenska toppmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Kalle Holmberg har visat storform den senaste tiden.

Men nu missar han helgens toppmatch.

En skada sätter stopp.

– Det är inte fullt så bra som vi vill, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Anfallaren Kalle Holmberg har visat fin form den senaste tiden, och har gjort mål i två av Norrköpings tre senaste matcher.

Men nu står det klart att han kommer att missa söndagens match mot Malmö FF.

Två smällar

Han fick en smäll mot låret på en träning i måndags. Trots det spelade han med U21-lagets match mot Djurgården i tisdags. Där fick han dock en ny smäll, och tvingades kliva av.

– Han har fått lite småsmällar på samma ställe som utvecklade sig till något som vi inte tyckte var bra. Jag kan inte säga om smällen igår var på exakt samma ställe men det var i närheten av det området. Sedan får vi följa utvecklingen på hans rehab, säger Jens Gustafsson till Norrköpings Tidningar, där han även berättar att Holmberg alltså inte kommer kunna spela på söndag.

–  Med Kalle är det inte fullt så bra som vi vill att det ska vara, han kommer inte att vara uttagningsbar inför söndag. Det vet vi. Sedan får vi se framöver hur lång tid han blir borta.

”Räknar med att han tränar”

Även Christoffer Nyman plågas av en skada, men den ska inte vara lika allvarlig som Holmbergs.

– Vi räknar med att han tränar inom kort. Det är bara Kalle som vi kan räkna bort redan nu inför söndag, säger Jens Gustafsson till NT.

Söndagens match mot Malmö är riktigt viktig för Norrköping. Norrköping ligger just nu sjua, med tre poäng upp tull tredjeplacerade MFF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.