Formstarkt Östersund tog tredje raka

Bara åtta poäng de nio första matcherna men nu verkar Östersund ha hittat formen. I kväll kom tredje raka trepoängaren när man slog Häcken på hemmaplan med 2-0.

Med tolv minuter kvar av matchen avgjorde Östersund med en riktig delikatess. Ken Sema vann bollen vid mittplanen och tog sig snyggt förbi två bortaspelare innan han spelade bollen förbi backlinjen och fram till Jamie Hopcutt. Anfallaren förvaltade läget på bästa sätt och skickade in 2-0 till hemmalaget vilket också blev slutresultatet.

– En perfekt passning och jag försökte bara få bollen på mål, skönt att se den gå i mål, säger Jamie Hopcutt till C More.

Direkt efter matchen höll Östersund en presskonferens. Under veckan har det spekulerats i att tränaren Graham Potter ska lämna klubben för Swansea och nu har Daniel Kindberg bekräftat att 42-åringen får förhandla med den engelska klubben.

– Om han går dit så har det varit en fantastisk resa och jag kommer att sakna honom, men önskar honom i så fall lycka till, säger Hopcutt.

Papagiannopoulos utbytt tidigt

I den första halvleken tog Östersund rättvist ledningen efter ett stort övertag. Hosam Aiesh stod för ett snyggt förarbete när han dribblade sig fram längs högerkanten och fick in bollen mot mål. Häckenspelarna lyckades inte få bort bollen som i stället styrdes till Dino Islamovic som fick öppet mål och rullade in 1-0.

– Vi äger hela matchen och får rättvist 1-0, sa Sotirios Papagiannopoulos till C More i paus.

Papagiannopoulos byttes ut redan i den första halvleken på grund av en känning i magen. Men när han fick frågan om det var en säkerhetsåtgärd inför kommande utmaningar så var han fåordig.

– Just nu tänker jag bara på den här matchen och att vi ska vinna, sa han efter den första halvleken.

Efter matchen bekräftade Daniel Kindberg att mittbacken bara har en läkarundersökning kvar innan han är helt klar, vilket den danska klubben också skriver på sin hemsida.