Emil Forsberg Foto: TT Nyhetsbyrån

Forsberg glödhet igen i Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett kyligt fjolår är Emil Forsberg tillbaka som assistkung.

Mittfältsstjärnan spelade fram till radarpartnern Timo Werners båda mål.

26-åringen lämnade landslagssamlingen på grund av en överansträngd ljumske och missade matchen mot Österrike och Nations League-premiären mot Turkiet. Efter en sval fjolårssäsong slängde Forsberg in lite peppar i grytan igen och stod för två assist för sitt Leipzig i 3-2-segern hemma mot Hannover.

Timo Werner löpte i djupled och fin en fin passning av Forsberg som han satte dit till 2-1. Nästa framspelning kom utanför boxen där Werner tryckte in 3-1 efter en diagonal passning. Skönt för svensken som tidigare skakat av sig tyska rykten om att det gnisslat melllan honom och förbundskapten Janne Andersson.

Efteråt hyllades svensken av tränaren.

– Jag är väldigt nöjd med Timo Werner och Emil Forsberg. De gjorde det väldigt bra uppe på topp tillsammans med Yussuf Poulsen, säger han till RB Leipzigs twitterkonto.

Bundesliga

RB Leipzig logo

RB Leipzig

3 - 2

Hannover 96 logo

Hannover 96

Red Bull Arena, Leipzig
Publik: 38937
Domare: Dr. Robert Kampka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.