Mikel Arteta var glad och lättad efter sin första seger med Arsenal. Foto: TT.

Första segern för Artetas Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Arsenal slog Manchester United med 2-0 hemma på Emirates och den nye tränaren Mikel Arteta tog sin första seger med laget.

– Vi har fått glädjen tillbaka, säger målskytten Sokratis.

Spanjoren Arteta var lättad efteråt och log stort när han kramade ledare och spelare. Arteta, som spelat i Arsenal och senast var assisterande tränare åt Pep Guardiola i Manchester City, tog över efter att Fredrik Ljungberg varit tillfällig tränare under sex matcher efter att Unai Emery fått sparken. 

– Spelarna visade stort mod och stor beslutsamhet och vinsten är viktig för oss. Vi spelar på det sätt som jag har tänkt mig och vi kommer att hitta rätt steg för steg, säger Arteta till Viasat.

Kanske var detta vändningen för Arsenal som haft en blytung höst där den tredje tränaren nu tagit över rodret.

”Vi blir bättre för varje match”

Redan efter åtta minuter klippte Nicolas Pepe in 1-0 efter att Arsenal rullat upp Man United på vänsterkanten.

2-0 kom strax före pausen. Efter en hörna dunkade Sokratis Papastathopoulos in bollen på volley efter en retur från nära håll.

– Vi blir bättre för varje match och hoppas att det nya året kan ge oss bra resultat. Vi har fått glädjen tillbaka, säger Sokratis.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.